Ponuda je istekla!

Color doppler karotida u Poliklinici Đurić!

Poliklinika Đurić

350.00 HRK

  • Otkrijte neželjene promjene i poduzmite korake prema izlječenju
  • Nalazi su gotovi odmah
  • Ponudu mogu koristiti muškarci i žene

Ponuda je istekla!

Color doppler karotida je ultrazvučna pretraga koja omogućava neinvazivan prikaz krvnih žila i analizu stijenke krvne žile pa samim time može uputiti na prisustvo plaka i suženje krvnih žila.

Karotide su vratne arterije koje su, iako lako dostupne za dijagnostiku i liječenje, najčešći uzrok moždanih udara. Do moždanog udara dolazi zbog toga što se protok krvi kroz karotide smanjuje. Uzrok slabijeg protoka krvi mogu biti nasljedne bolesti i neki oblici poremećaja nivoa masnoća na koje se ne može utjecati, ali i neki faktori čiji se utjecaj može eliminirati - pušenje, povišena razina masnoća u krvi, šećerna bolest, povišen krvni tlak, pretilost te nedovoljna fizička aktivnost.

Problem slabog protoka krvi kroz karotide jest što se u većini slučajeva simptomi ne javljaju dok nije prekasno. Kod nekih se pacijenata mogu pojaviti simptomi kao što su privremena oduzetost jedne polovice tijela ili poremećaj vida, ali se kod najvećeg broja pacijenata bolest otkriva tek kada je prekasno, odnosno kada je već došlo do moždanog udara.

Opisana situacija lako se može spriječiti pregledom koji uključuje color doppler ultrazvuk karotida. Stoga nemojte čekati - pregledajte stanje svojih krvnih žila i spriječite najgori scenarij.

Požurite i rezervirajte svoj termin već danas!

 

Korištenje kupona trenutno nije unešeno

Poliklinika Đurić

info@poliklinika-djuric.hr

(01) 4813 700

Martićeva 14 (4 kat), Zagreb, Hrvatska