Ponuda je istekla!

Park prirode Žumberak, Kuća za odmor Jela***: 2, 3, 4 ili 5 dana za do 5 osoba od 400 kn!

Kuća za odmor Jela***

400.00 HRK

  • Netaknuta, čista priroda
  • Apsolutni mir
  • Vanjski roštilj
  • Košarkaško igralište, nogometno igralište na travnjaku i parkirna mjesta

Ponuda je istekla!

Kuća ima 80 m2 stambenog prostora koji se sastoji od: kuhinje (modernog dizajna, perilica za suđe), prostranog dnevnog boravka s kaučom na razvlačenje (2 ležaja), TV, Kaminom na drva s ventilacijskim sustavom grijanja u kupaonicu i zimski vrt, kupaona (tuš kabina, umivaonik, bide, wc skoljka s rasvjetom i podnim grijanjem), spavaća soba s krevetom na kat (3 ležaja), radnim stolom, društvenim igrama, ormarićom za odjeću, dodatna prostorija za odlaganje stvari, prostrani zimski vrt s stolom i 10 stolica iz kojeg se pruža pogled kroz staklene stijene na Žumberačko-Samoborsko gorje, podnim grijanjem u zimskom vrtu, terasom s vrtnom garniturom, ljuljačkom, ležaljkama.
 
Vanjski dio kuće sadrži:košarkaško igralište, nogometno igralište na travnjaku i parkirna mjesta za osobna vozila. Kuća ima i vanjski roštilj koji se nalazi pored terase na travnjaku kako bi gosti ugodno provodili vrijeme na otvorenom, uživali u pogledu s 330 m nadmorske visine.
 
Dodatni sadržaji su: Sopotski slap, Jazovka,Sveta Gera, Budinjak,Selo Sošice, restoran Žumberački raj s ugost ponudom, caffe bar Matteo, prodavaonica namirnica, stari grad Žumberak, netaknuta, čista priroda i apsolutni mir.
Biciklizam je po Žumberačkim puteljcima vrlo atraktivan kao i kupanje u bistroj, hladnoj Slapnici.
 
Park prirode nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u kojem se miješaju obilježja Dinarida, Alpa i Panonske nizine. Dinarski tip se očituje u krškom reljefu, alpski krajolik je vidljiv u strmim i oštrim planinskim grebenima, a blaga, valovita pobrđa ukazuju na Panoniju.

Krajolik
U ovom dijelu Hrvatske nalazi se najveći broj naselja smještenih na nadmorskim visinama od 400-700 m.n.v. što je jedno od vrijednih obilježja ovog Parka. Uz sjevernu granicu Parka nalazi se najviši planinski greben koji je uvijek bio pod najmanjim ljudskim utjecajem i tako ostao najbliži svom izvornom obliku. U njemu dominiraju šume i planinski pašnjaci/livade. U tom dijelu nema naselja, ima vrlo malo putova, a na njegovim rubovima se pojavljuju brojni izvori.
 
Samoborsko gorje tj. istočni dio Parka svojim krajolikom iskače iz cjeline strmim i duboko usječenim dolinama kroz koje teku vodom bogati potoci, planinskim šumovitim grebenima na kojima se obično nalaze mala seoska naselja.
Plešivički kraj ili jugoistočni dio je gusto naseljen s južne strane gdje seosko stanovništvo obrađuje brojne vinograde na blagim terasama sve do Jastrebarskog. Vršni greben i sjeverna strana su strmiji i obrasli šumom.
 
Središnji dio Parka se stepeničasto spušta prema jugu i u njemu se izmjenjuju brežuljci, zaravnjena polja i usječene doline vodotoka (npr. kanjon Kupčine i Slapnice). U tom dijelu nalazimo najveći broj seoskih zbijenih naselja koja su jednoliko raspoređena po cijelom prostoru. Tradicionalan način života i korištenja prostora uvjetovao je nastanak karakterističnog krajolika gdje se isprepliću sela i zaseoci s oranicama, livadama i pašnjacima te sa šumama. Jugozapadni Vivodinski kraj je blago valovit brdski krajolik s brojnim vinogradima i obrađenim površinama te dobrom naseljenošću. Zapadni dio Parka je najslabije naseljen i u njemu dominiraju šume. U područjima oko naselja nalazimo livade i malo polja koja se još obrađuju. 

Korištenje kupona trenutno nije unešeno

Kuća za odmor Jela***

danielavukovic415@gmail.com

(098) 9560 226

Kostanjevac 27 H, Kostanjevac, Hrvatska