Ponuda je istekla!

Uklanjanje 1 ili 2 kožne promjene: madeži, bradavice ili lipomi do 3 cm uz dermatoskopski pregled i lokalnu anesteziju

Poliklinika Superiora

375.00 HRK

  • Većina madeža i promjena na koži je dobroćudna, no u pojedinim slučajevima riječ je o tumorima koje je nužno kirurški odstraniti
  • Ako se to učini u ranoj fazi, moguće je u potpunosti ukloniti sve kancerogene stanice
  • Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži vrši se u lokalnoj anesteziji

Ponuda je istekla!

Uklanjanje madeža, bradavica, lipoma, higroma ili ksantelazme 

Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži izvodi se najčešće iz estetskih razloga, no i kada se nehotice dogodi povreda madeža uslijed koje dolazi do promjena u boji, veličini i obliku, a što može biti praćeno i bolom, svrbežom i/ili krvarenjem. Većina madeža i promjena na koži je dobroćudna, no u pojedinim slučajevima riječ je o tumorima koje je nužno kirurški odstraniti i tako prevenirati daljnju opasnost po zdravlje.
 
Ako se to učini u ranoj fazi, moguće je u potpunosti ukloniti sve kancerogene stanice, uz vrlo malu mogućnost ponovne pojave istih. Savjet liječnika trebale bi potražiti i sve osobe koje tijekom samopregleda primijete da madež raste, ima nejasne konture ili mijenja boju, neovisno o mogućoj mehaničkoj povredi.
 
Uklanjanju madeža često se pristupa i kada se nalaze na mjestima na kojima su skloni povredama, primjerice uz rub donjeg rublja ili na nezgodnim pregibima na tijelu.
 
Bradavica je zarazna kožna izraslina koja može nastati na bilo kojem dijelu tijela. Uzrokuju ih različiti oblici humanog papiloma virusa (HPV-a). Obično su bezbolne, no mogu uzrokovati bol ako se nalaze na dijelovima tijela koji su često pod pritiskom, poput stopala. Bradavice se prenose direktnim i indirektnim kontaktom, a najsklonije infekciji su osobe oslabljenog imuniteta.
 
Tijek zahvata
 
Prije samog zahvata biti će potrebno promjene na koži pregledati dermatoskopom. Zbog opasnosti od pojačanog krvarenja i pojave hematoma preporučuje se izbjegavanje lijekova koji utječu na koagulaciju krvi, a minimalno 10 dana prije same operacije preporučuje se i prestanak pušenja.
 
Na dan zahvata preporučuje se koristiti običan sapun ili gel za tuširanje umjesto hidratantnih pripravaka.
 
Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži vrši se u lokalnoj anesteziji. Drugim riječima, pacijent je tijekom čitavog zahvata budan i kontaktibilan, a umrtvljuje se tek područje na kojem će se vršiti odstranjivanje.
 
Osim površinskog dijela madeža, odstranjuje se i donje tkivo koje se nalazi pod kožom, a odstranjeno tkivo se, potom, šalje na patohistološku analizu. Tako će pacijent dobiti konkretnu informaciju o mogućim naznakama bolesti.
 
Tijek oporavka i korisni savjeti
 
U danima neposredno nakon operacije bit će nužno redovno previjanje mjesta na kojima se madež nalazio, a nakon uklanjanja konaca ožiljak će, sukladno liječničkim uputama, nekoliko tjedana biti potrebno njegovati specijalnim dermokozmetičkim preparatima.
 
Tijekom oporavka, a osobito do vađenja konaca preporučuje se izbjegavati veće fizičke napore.
 
Oporavak od zahvata traje oko tjedan dana, no preporučuje se dulje vrijeme izbjegavati direktno izlaganje sunčevim zrakama odnosno UV zračenju.

Korištenje kupona trenutno nije unešeno

Poliklinika Superiora

info@superiora.hr

099 4641 734

Voćarska ulica 14, Zagreb, Hrvatska