Ponuda je istekla!

Ultrazvuk i pregled štitnjače!

Poliklinika Đurić

200.00 HRK

  • UZV olakšava otkrivanje i liječenje bolesti štitnjače
  • Pod kontrolom ultrazvuka mogu se uraditi citološke punkcije štitnjače
  • Ako ste žena iznad 35 godina, izgledi za poremećaj štinjače, prema nekim procjenama, viši su od 30 posto

Ponuda je istekla!

Razdražljivi ste, debljate se i ne možete se koncentrirati? Sve to bi moglo upućivati na probleme s tom malom žlijezdom u vratu.

Štitnjača, žlijezda leptirastog oblika u vratu, može imati dramatičan utjecaj na brojne tjelesne funkcije. Ako ste žena iznad 35 godina, izgledi za poremećaj štinjače, prema nekim procjenama, viši su od 30 posto.

Debljanje i umor su općenito dva glavna simptoma koji ljudi povezuju s nepravilnim radom štitnjače. Zapravo, sve počinje od hipotalamusa – malene moždane strukture koja potiče endokrinu žlijezdu – hipofizu na lučenje tiroidnog stimulirajućeg hormona (TSH). Njegova je pak uloga da stimulira rad štitnjače.

Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk štitnjače omogućava uvid u veličinu, strukturu štitnjače te olakšava otkrivanje i liječenje bolesti štitnjače. Lako otkriva i vrlo male promjene u štitnjači. Ultrazvučni pregled omogućava i prikaz kože, potkožja, žlijezda slinovnica i limfnih čvorova. Pod kontrolom ultrazvuka mogu se uraditi citološke punkcije štitnjače. 

Štitnjača

Pojačani rad štitne žlijezde se naziva hipertireoza. Stanje je karakterizirano ubrzanim metabolizmom, gubljenjem na težini, ubrzanim radom srca i opadanjem kose. Smanjeni rad štitne žlijezde se naziva hipotireoza. Javlja se pospanost, usporenost, anemija te bolesnici dobivaju na težini. Rad srca je usporen, a u težim slučajevima hipotireoze može doći i do oštećenja srčanog mišića.

Požurite u Polikliniku Đurić i obavite svoj pregled na vrijeme!

 

Korištenje kupona trenutno nije unešeno

Poliklinika Đurić

info@poliklinika-djuric.hr

(01) 4813 700

Martićeva 14 (4 kat), Zagreb, Hrvatska