Ponuda je istekla!

UZV testisa - simptomi koje zanemarujete mogu ukazivati na rak ili neplodnost!

Poliklinika Đurić

200.00 HRK

  • Otkrijte neželjene promjene i poduzmite korake prema izlječenju
  • Nalazi su gotovi odmah

Ponuda je istekla!

Ultrazvuk testisa

Ultrazvuk testisa i skrotuma (mošnji) daje odličan uvid u strukturu testisa, pasjemenika, krvnih žila u skrotumu te kože i potkožnih promjena. 
 
Ultrazvukom se mogu otkriti promjene u testisima koje su posljedica raka, upale ili povrede i time započeti sigurno izlječenje na vrijeme.
 
Prikazuju se i pasjemenici, uz testis priključene vrećaste lobulirane tvorbe. Mogu se vidjeti i ciste pasjemenika ili testisa. Jasno se prikazuje i hidrokela – tekućina oko testisa i varikokela – proširenje vena u skrotumu koje može biti odgovorno za neplodnost muškarca.
 
Važno je kontrolirati retinirane testise, odnosno one koji su ostali u ingvinalnom kanalu. U takvim retiniranim testisima često se razvija rak testisa.
 
Kada napraviti UZV testisa?
UZV testisa se preporuča napraviti kod akutnih ili kroničnih bolova, kod upalnih procesa, smetnji kod mokrenja te u slučajevima sumnje na rak testisa. 
Neki od simptoma, koji vam se možda čine bezazlenima, mogu predstavljati visok rizik za zdravlje te moguću neplodnost stoga je pravovremeno dijagnosticiranje ključno za uspješno liječenje. 
 
Rak testisa se najčešće pojavljuje kod muškaraca između 18. i 35. godine te ukoliko se otkrije u ranoj fazi, izlječiv je u više od 95% slučajeva. 
 
Simptomi koje ne biste smjeli ignorirati:
- povećani ili smanjeni testisi
- otvrdnuće testisa te osjećaj težine
- bolovi u donjem dijelu trbuha
- bol u leđima i oticanje nogu
 

Korištenje kupona trenutno nije unešeno

Poliklinika Đurić

info@poliklinika-djuric.hr

(01) 4813 700

Martićeva 14 (4 kat), Zagreb, Hrvatska